Nederland heeft snel heel veel nieuwe Openbare Laadpalen nodig

De verkoop van nieuwe elektrische auto’s in Nederland, neemt al jaren in een snel tempo toe.
De zakelijke markt, nam tot voor kort een groot gedeelte van deze verkoop stijgingen voor haar rekening.
Echter de meest forse stijging in 2022 van de verkopen in elektrische auto’s, valt ten deel aan de particuliere markt.
In 2021 bleef dit aandeel in de particuliere markt nog steken op 11%, maar dit steeg in 2022 naar maar liefst 26%.
Steeds meer particulieren schaffen dus een elektrische EV auto aan en willen natuurlijk thuis snel en gemakkelijk opladen.

Om er voor te zorgen dat door deze explosieve groei aan verkopen, het energie netwerk niet overbelast raakt, zijn er een aantal opties mogelijk.
Het meest voor de hand liggende is om zo goedkoop te kunnen laden en op tijden waarbij de energie prijs het laagst is en er dus een overschot aan elektriciteit beschikbaar is.
Daarbij werk ik zelf met Tibber, dynamisch laden met 24 prijzen per dag.
Tibber heeft daarvoor ook een Tibber Pulse ontwikkeld, een energiemanager welke gemakkelijk via de P1 poort van je slimme meter is aan te sluiten.
De Pulse geeft je volledig inzicht in je stroomverbruik, door je direct in de Tibber-app te laten zien hoeveel stroom je in huis om de seconde verbruikt.
Echter is deze ook te koppelen aan de Zaptec Pro laadpaal en werkt deze als Dynamic Load Management ( DLM ) voor het opladen van je auto.
Is het stroom verbruik in je huis te hoog en dreigt je hoofdzekering overbelast te raken, dan zorgt de Tibber Pulse in combinatie met de Zaptec lader, dat het vermogen bij het opladen van de auto, automatisch tijdelijk verlaagd gaat worden.

Het Noorse Bedrijf Zaptec, wil de moderne mobiliteit bereikbaar maken voor iedereen.
Noorwegen is het meest vooruitstrevende land op het gebied van elektrisch vervoer, waar heel veel kennis en know how is gevestigd.
Zaptec is ontstaan aan de robuuste Noorse westkust, daar combineren ze de nieuwste technologie met gebruiksvriendelijk design, om zeer intuïtieve en efficiënte EV laders aan te kunnen bieden, die zorgen voor een toegankelijke, persoonlijke manier van elektrisch laden van je auto.
In 2022 hebben ze dan ook de prestigieuze Red Dot Award ontvangen met de vermelding:

The new brand name Zaptec Go also conveys innovation. The brand design focuses on the freedom that comes from charging one’s car at home. The company’s Norwegian roots are reflected in the colour palette, while the image style inspires a greener everyday life. The Z sign is reminiscent of lightning as a symbol for energy, which is also expressed in the slogan “Zaptec powers adventure”.

Bij de Zaptec Pro ben je ook vrij om te kiezen voor een eigen backoffice.
Het backoffice zorgt ervoor dat je de laadpaal kan delen met andere, via een roaming functie of via het vrijgeven van bepaalde personen om te laden op de Zaptec Pro.

Wij kozen voor het backoffice van E Flux
Beheer alle laadpalen in één platform.
Dankzij de hardware onafhankelijkheid van E-Flux is het mogelijk om verschillende merken te combineren: voeg locaties toe, stel tarieven in en nodig gebruikers uit.
Krijg inzicht in alle laadsessies en ontvang de vergoeding van de laadsessies die hebben plaatsgevonden elke maand op jouw bankrekening.

Het is tijd om de in techniek verouderde New Motion / Shell Recharge paal, te vervangen door een moderne Zaptec Pro laadpaal.

Vervolgens gaan we het grond anker in de grond bevestigen met een speciale hiervoor ontwikkelde grondfrees.

Nu is het tijd om de laadpaal waterpas op het grond anker te monteren.

De Zaptec Pro is al voorbereid met een snel klik systeem, waarbij het bedieningspaneel snel kan worden bevestigd op de paal.

Nu is het tijd om de stroomaansluiting met elkaar te verbinden.

De hoofdschakelaar kan nu worden aangezet en via een 4G mobiele data verbinding, zorgt de OTA software update, dat de Zaptec Pro weer met de laatste Software is bijgewerkt.

Nu mag de Zaptec Pro laadpaal worden afgesloten en na het verwijderen van de overtollige lengte aan bouten, is de Zaptec Pro klaar voor gebruik.

Foto’s Andy Smulders / Persfoto.com

Met dank aan Zaptec, Eleqtron voor de installatie, E Flux voor de backoffice en Tibber voor de support.

Geef een reactie